Bangkok by me

Afscheid nemen is niet mijn sterkste kant, dus had ik bedacht dat we daar vooral geen

(t)issue van moesten maken. Alles was gezegd, alles verteld, lief, dag, komt goed, geen zorgen, gewoon bellen, veel plezier. Dus gewoon een knuffel en door de douane, waar ik vervolgens mijn telefoon vergat vanuit het bakje weer in mijn zak te doen. Was dus al voorbij de volgende paspoortcontrole toen een lieve duitse meneer mij achterna kwam rennen met mijn telefoon.

Tijdens al het wachten op de vliegvelden (heb er totaal 25 uur over gedaan) ben ik vergezeld door een lieve duitse jongen, Maikel, die een beroep uitoefende dat ik op dat moment redlijk goed kon gebruiken. De beste man was psycholoog. Maikel heeft me handige tips gegeven, is met me meegelopen, heeft me geanalyseerd, kortom, heeft de lange reis iets minder onaangenaam gemaakt. In Bangkok hebben we dag gezegd, hij ging een maand vakantie houden, ik ging Buyo bellen, want die kon ik niet vinden in alle hectiek van taxichauffeurs en tuk-tuk drivers.

Met de shuttlebus en skytrain (uberhip ding) naar ons guesthouse gereden, waar we nu tot en met woensdag zitten. Dan is namelijk ons visum voor China klaar en krijgen we ons paspoort weer terug. Ondertussen natuurlijk van allerlei highlights bezocht, van de Dusit Palace tot de Grand Palace, een Buddha van 20 meter lang, de vimanmek mansion, 's wereld's grootste teak houten huis, de persoonlijke fotocollectie van de Thaise koning en natuurlijk Koh San Road. Een van de meest drukke straten die ik tot nu toe heb gezien, maar o wat een shopwalhalla!! Hier vandaan gaan denk ik nog een aantal doosjes opgestuurd worden naar huis.

De zus van koning is overleden. Een normaal mens in dit land krijgt geloof ik een periode van ongeveer 20 dagen rouw in dit land, voor de zus van de koning gaan we met z'n allen 100 dagen in het zwart. De vrouw was overleden en op een of andere manier schieten hier binnen een paar dagen de spanddoeken en altaren op straat als paddestoelen uit de grond. De koning zit inmiddels 60 jaar op de troon en dat mag natuurlijk ook niet onopgemerkt blijven. Dus, trek alle glitter en glamour uit de kast en versier alles wat versierd kan worden. De koning is hier alles. In ieder huis hangt wel een kalender met zijn hoofd erop, staat er een altaar voor hem en zijn familie en op straat stoppen mensen bij altaren om te bidden. Tja, Jan-Peter, daar kan je nog wat van leren...

Het guesthouse 'apple' genaamd is een simpel maar schattig huisje. Het douchen doe je gewoon boven het toilet en er zit geen slot op onze deur. We sliepen namelijk tot voor kort met z'n tweeen op een slaapzaal waar normaal vier mensen kunnen slapen. Maar toen ik vanmorgen wakker werd zag ik dat de slaapzaal opeens gevuld was met een opgeschoren hardrocker en een nog nader te bepalen iemand.

Het is hier verschrikkelijk warm, ging gisteren nog bijna van mijn stokje op een grote buddha, maar wel heerlijk om 's avonds een spelletje kolonisten te doen aan een grote tafel buiten. Ben voorzichtig aan wat Thais eten aan het proberen, ook weer wennen voor ons provinciaaltje, maar het gaat steeds beter. Ik ga binnenkort alvast maar weer een klein doosje naar huis sturen, want heb uiteraard weer een aantal onnodige dingen meegenomen die veel teveel plek innemen en veel te zwaar zijn. Aanstaande woensdag of donderdag vertrekken we richting Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand en dan verder naar het noorden om over ongeveer een maand in China aan te komen. Maar eerst nog even Bangkok. Vanavond waarschijnlijk naar de film in een enorme bioscoop of anders heel misschien naar een groot feest ergens hier met allemaal bekende dj's. Zelfs Marco V uit ons eigen kikkerlandje komt ook even wat muziekjes laten horen. We weten het nog niet, en dat maakt het zo leuk. We zien het wel. Ik mis jullie wel allemaal, en hoop dat dat de komende tijd wat minder wordt.

Zometeen gaan we naar de tempel van de dageraad ?.. Ook nog geen idee, maar we gaan het zien. Jullie horen snel weer van mij.

Oh ja. Score tot nu toe:

Kakkerlak (ging ik bijna op staan): 1

Rat (door het guesthouse): 1

Salamander (over mijn voet): 1

Kus!!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer