Bijna, bijna, bijna!

 

Het is bijna zover. Over 6 nachtjes vlieg ik met mijn rugzak vol bagage naar de andere kant van de wereld om later met een hoofd vol bagage weer terug te keren. Nog nooit is het woord bagage voor mij zo letterlijk geweest en afgezien van mijn HBO-diploma ben ik nog nooit zolang bezig geweest met het voorbereiden van iets.

 

Hoe meer het dichterbij komt hoe onrustiger ik word. En alle reacties van iedereen maken dat ik het ene moment mezelf ontzettend stoer vind en me het volgende moment afvraag waarom ik dit ook alweer wil. Maar ik ga. Geen idee wat ik tegenkom, hoe het is, waar ik terecht kom, wat ik ga meemaken en wat het met me doet, maar ik ga.

 

Op dit moment ben ik mijn afzichtelijke bergschoenen aan het inlopen in huis (als ik de modepolitie tegenkom op straat wordt ik onheroepelijk in het busje geladen). Volgens mij maken ze die dingen expres zo lelijk mogelijk, om te laten zien dat bergbeklimmen en andere heftige activiteiten niet geschikt zijn voor meisjes die geen nagels willen breken en normaal gezien op pumps lopen. Het eerste is mij al veel te vaak gebeurd en het tweede ben ik de afgelopen jaren aan het leren. Nu ik het uiteindelijk een hele avond vol kan houden op mijn rode schoentjes word ik door Brammetje Dump weer even met mijn neus op de feiten gedrukt. Bergschoenen dus. Ole... Maar eigenlijk is het stiekem heerlijk om op die bunkers (zoals Jamie ze noemt) te lopen en roept het herinneringen op aan 12 jaar klimmen, hutten bouwen, zeilen en commando-tochten op scouting. Nostalgisch bijna, misschien begin ik als ik terug ben wel een come-back bij de zeeverkenners, you never know.

 

In ieder geval, ik ben de laatste dingen aan het regelen, reisverzekering, ticket ophalen, formulieren invullen, scannen, uitprinten, kopieren, malariapillen (als je weet wat het kost zou je bijna overwegen om die muggen hun gang te laten gaan), dollars, creditcard, eindelijk mijn diploma in ontvangst nemen en dan kan het echt beginnen. Ik hoop dat ik in het vliegtuig terecht kom naast een enorm evenwichtig en wereldwijze man en bij een raampje met een boek, dan komt het wel goed. Het wordt geweldig, alleen dat afscheid nemen he.....See, cry, fly!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer